Merlina's fotoblog
zondag, december 21, 2003
 
Politieseries

Daarstrak naar Sedes en Belli gekeken. Ik ben namelijk fan van politiereeksen op den TV. Maar de laatste tijd erger ik mij dus aan de erbarmelijke scenario's die allesbehalve geloofwaardig zijn. Zoals in de aflevering van vanavond.

Scanrecherche beslist om een zaak aan te nemen waar de ouders van de overleden vader het hoederecht eisen over de kinderen omdat de moeder geen goei mama zou zijn. We zien een mama die haar kinderen aanzet tot stelen, die seks heeft met de uitbater van de camping waar het gezin leeft opdat ze een gasfles zou hebben om de verwarming draaiende te houden en het eten te kunnen klaarmaken...(Rosetta anyone??) gekibbel tussen de beide partijen waar de kinderen bij zijn, analfabetisme, een auto-ongeval,... Kortom te veel om op te noemen.
Sedes noemt de mama meteen een hoer en Belli gaat voor de rol van sociaal werkster. Allemaal eng gecast binnen hun rolletje.
En ok er bestaan gezinnen waar al deze factoren spelen of delen van deze problematiek terug te vinden zijn MAAR no way komt dit alles weer koek en ei zoals het happy end van deze episode. Dat ze ofwel het juist aanpakken en alles uitspinnen ev. over een tweetal afleveringen ofwel dat ze het hele thema gerust laten.
Conclusie: ze moeten mij dringend aanstellen als scenarioschrijfster!! :)
|
Comments: Een reactie posten

<< Home